Svět očima dítěte

26.10.2012 08:04

Svět pozorován očima dítěte …

Velice se podobá ráji na zemi.

Jako děti přijdeme na tento svět velmi zvídaví a připraveni objevovat.

Objevovat věci … svět – však bez lpění na této zvídavosti.

Dítě zvedne věc „jen tak“ … pak ji dá do úst k přezkoumání.

 

Dítě nepotřebuje žít v luxusu, aby poznalo ráj. Ráj je místo spokojenosti, kde neexistuje souzení, posuzování ni odsuzování. Takové místo dokážeme vytvořit přímo u sebe doma. Hned dnes se rozhodněme, že není nic důležitějšího, než užívat si každého momentu v příštích 24 hodinách.

 

Jednoduché?

 

Nu, já si myslím, že ano. Vytvářejte si ´radost přinášející´ situace.

Zpívejte při přípravě jídla, tancujte, když skládáte prádlo. Já vytvářím taneční kreace při mytí oken … zatím jsem nevypadl. Chichotejte se, či dovolte svému bytí mít záchvat smíchu. Buďte kreatívní při vytváření svého ´ráje´.

 

Nezapomeňte, že my všichni jsme byli dětmi a chovali se tak, jak se snažím popisovat. Všichni jsme dělávali věci „jen proto“ … protože v tu chvíli to vypadalo, jako dobrá věc.

 

Pak naše dětské oči potemněly pod názory, předsudky, ideami a zamýšlením se.

Jednoduchá svobodná bytost najednou oděná do tíživého brnění ega. A až po delší době si náš instinkt uvědomí, že životně důležité vnímaní tajemna je uzavřené. Uzavřené hluboko uvnitř nás.

 

Jen si představte …

Jak slunce problýskává skrz větve borovic - naše srdce je propíchnuto v tomto momentu nádhery – my cítíme divnou bolest. Je to nějaká vzpomínka.

„Vzpomínka na co?“ snažíme se ptát.           

                                      Vzpomínka na ráj.

 

Den poté se stáváme „hledači.“